24 Aralık 2010 Cuma

NOHUTLU, ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI



İçimizi ısıtacak, sıcacık bir tarif...


 Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber
Hazırlanışı:
  • Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın.
  • Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp,  3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.
  • Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın.
  • Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.



3 yorum:

Eylem dedi ki...

anneannem yapardı biz küçükken.bayıla bayıla yerdik bizde.ellerine saglık.

dokuzuncubulut dedi ki...

Bu çorbayı çok severim. Ama bu ne şık sunumdur Asuman Hanım, bayıldım doğrusu.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

Ebru dedi ki...

hakikaten sunum benim de aklimi basimdan aldi...ellerine saglik zevkli kadin!