14 Aralık 2010 Salı

Kraft soslu tavuk



Bir firmanın ücretsiz reklamını yapmak bu olsa gerek. Ama o kadar lezzetli oldu ki paylaşmadan edemedim. Hazırlaması ve pişirmesi toplam 10 dakika, yemesi birkaç dakika...Hani bazen canınız hiç mutfakta uzun zaman harcamak istemez, ya da yorgunsunuzdur ama birşeylerde yapıp sofraya koymak gerekiyordur, iste bu sos bence böyle günler için hazırlanmış :) Tek sorun sosu bulabilmek, eğer Kanada’da yaşıyorsanız o da sorun değil ama diğer ülkelerde bulabilirmisiniz emin değilim.
Sos, 4 farklı lezzette ve salata sosu ile birlikte satılıyor. Ben “Cracked black pepper “ sosu ile hazırladım.
Tavukları (göğüs eti kullandım) istediğiniz büyüklükte küp parçalara doğrayın, biraz sıvıyağda rengi değişene kadar kavurun. Arzu ederseniz mantar ve istediğiniz renkte biberlerde ekleyip, indirmeden önce üzerine sostan 2-3 yemek kaşığı ilave edin ve yanında sevdiğiniz bir pilav ile servis edin.

 
 Afiyet olsun.


4 yorum:

Kuzzine dedi ki...

Müthiş görünüyor ellerinize sağlık.İnsanın karnını acıktırıyor.Ben bu tür tavukları, bir de lavaş ekmeğe sarıp servis ediyorum; yanına da sarımsaklı dip sosla nefis oluyor.Tortilla bread. Sİz de oralarda Tortilla Bread bulabilirsiniz sanırım. Tam bir chicken-wrap oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Sevgili kahveci fikir icin tesekkurler. Tortillanin her cesidini burada bulmak mumkun, kesinlikle deneyecegim.

Sevgiler,
Asuman

sarkaç dedi ki...

Ellerinize sağlık, görüntü müthiş. Hazır malzemelerden kaçmaya çalışsak da koşullar kullanmaya zorluyor bizi. Glutamat allerjisi olmadıkça çok da sorun değil galiba.

Sevil Şahin dedi ki...

bu sosu almak için kanadaya mı gelicez :((
bakalım bizim marketlerde varmı incelicem
Canım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor
sevgiler