26 Temmuz 2010 Pazartesi

Peynirli, cevizli erişte




Tarif, sevgili kuzenimin bana hediye ettiği, Tijen İnaltong’un “Mutfakta Zen“ kitabından. Son derece sağlıklı ve hafif. Ev eriştesi ile daha da lezzetli olacaktır ama burada bulmak zor olduğu için ben, Türk bakkalından aldığım “Filiz“ marka hazır erişte ile hazırladım...

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı ev eriştesi
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 200 gr. ezilmiş az yağlı beyaz peynir ya da tulum peyniri
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşillik ( taze soğan, maydanoz, dereotu)
  • 3 diş doğranmış sarımsak
  • Deniz tuzu, karabiber, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:

  • Erişteyi verilen miktardaki suda, tencerenin kapağı yarı kapalı olarak haşlayın.
  • Bir tabakta erişte haricindeki diğer malzemeleri iyice karıştırın.
  • Erişteler yumuşayıp suyunu çektiğinde, diğer malzemeyi de ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Servis tabağına alıp, tercihen sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Eylem dedi ki...

bu sıcaklarda en güzeli hafif şeyler yemek bence.ellerine saglık.

derya dedi ki...

Canım harika bir görüntü ellerine
sağlık sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

çok güzel olmuş.ellerinişze sağlık

Ebru dedi ki...

hakikaten goruntu beni de mahvetti...harika olmus, ellerine saglik!

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif gerçekten. Erişteyi de çok severim. Hersene yapmaya niyetlerinirim ama bir türlü kısmet olmadı.
Erişteler, hazır gibi değil de evde yapılmış gibi duruyor fotoğrafta...
Ellerinize sağlık, sevgiler...

MAYdesignorg dedi ki...

Süper gözüküyorrrrrrr MİNE