22 Haziran 2010 Salı

Kabak kalye


Sıcak yaz günleri için harika bir tarif. Çok hafif ve lezzetli. Öglen öğünü olarak, aç karnına da çok güzel oluyor.

Malzemeler: (4-6 kişilik)
  • 4-5 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates (küp küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (domatesler yeterince renkli ise, koymayabilirsiniz)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • Dereotu
  • Nane
  • Deniz tuzu
  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
  • Soğan, salça ve domatesleri zeytinyağında biraz öldürün, üzerine ince kıyılmış sarımsak , yıkanmış pirinç ve kabakları ilave edin.
  • Çok az sıcak su eklendikten sonra (domatesleriniz sulu ise "kabak da sulu bir sebze olduğu icin" hic su koymadan da pişirebilirsiniz) kabaklar pişene kadar, kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra, tencerenin kapağını hafif aralayarak tencerede soğutun, servis tabağına alıp bol dereotu ve nane ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun




2 yorum:

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika ol
muş bende çokkkk severim sevgiler.

dokuzuncubulut dedi ki...

Mis gibi yaz yemeği...
Çok severim. Genelde çocuklar, gençler böyle yemekleri sevmez ama benimkiler bayılır...
Ellerine sağlık, sevgiler.