17 Haziran 2010 Perşembe

Annem'in 40 'ı /Sütlü İrmik Helvası




"Bir insan sevdiği birini kaybedince yüreğinde 40 mum yanarmış , hergün biri söner, bir tanesi ise sonsuza kadar yanarmış. "
Dün anneciğimin kırkıydı. İrmik helvası yapıp dağıttım, güzel bir tarif , sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik (500 gram)
  • 125-150 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5-7 yemek kaşığı çam fıstığı
Hazırlanışı:
  • Büyükçe bir tencerede yağı eritip, irmiği ve fıstıkları ekleyin, rengi açık kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavurun.
  • Irmikleri kavururken, diğer tarafta kısık ateste suyu ve sütü kaynatın.
  • Kaynayan su ve süt karısımını, kavrulup koyulasan irmiğe ekleyin (dikkatli olun, ikisi de çok sıcak olduğu icin, irmikler sıçrıyor).
  • Iyice karıstırıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çektikten sonra, şekerini ilave edip iyice karıştırın.
  • 10-15 dakika-kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak - demlenmeye bırakın.
  • Sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.

Afiyet olsun.



4 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Asuman hanımcım, 40 gün oldu mu? Zaman nasıl da çabuk geçiyor. İrmik helvasını çok severim. Allah kabul etsin. Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Allah kabul etsin nur içinde yatsın annenizin ruhuda şad olsun..

ilknursah dedi ki...

ah asu birde benim helvam tutsaydi hayatimda hic boyle bir helva yapmamistim ama herkez onuda beyendi sambali olmustu allah kabul etsin artik yapacak birsey yok anne acisi birseye benzemiyormus dalip vazla seker koyabiliniyormus ruhu sadolsun isallah ablan

Bengü dedi ki...

Başınız sağ olsun Asuman Hanım. Allah rahmet eylesin. İrmik helvasını çok severim. Ama acı olayları anımsattığı için çok yapmak içimden gelmiyor. Allah kabul etsin.