2 Nisan 2010 Cuma

Karamelli, bademli, kayısılı muhallebi




Nefis bir sütlü tatlı. Ben hem karamelli, hem de karamelsiz denedim, ikisi de çok hafif ve lezzetli oldu. Servis tabağına alırken , tabağa ters çevirmeden önce 1- 2 dakika ılık suda bekletmenizi tavsiye ederim.Yoksa siz de benim gibi tabağa yapışan bademleri tek tek toplayıp, tekrar üzerine dizmek durumunda kalabilirsiniz :)



Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Vanilya
  • 50 gr tereyağ
Üzeri icin:
  • 1 su bardağı seker
  • 1/3 Türk kahvesi fincanı su
  • 10-15 kuru kayısı
  • Badem
Hazırlanışı:
  • Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp, koyuca bir muhallebi pişirin.
  • Koyulasınca ocaktan alıp, vanilya ve yağı ekleyin, 5 dakika kadar çırpın.
  • 1 bardak şekeri , su ile karamelize edip, ıslatılmış, fazla suyu süzülmüş 25 cm. çapındaki yuvarlak borcama dökün.
  • Kayısıları 5 dakika haşlayıp, ortadan ikiye bölün.
  • Karamelin üzerine, haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri dizin. Muhallebiyi dökün.
  • Soğuduktan sonra üzerini strechleyip, buzdolabında bir gece yada en az 7-8 saat bekletip, ters çevirerek servis tabağına alın.
Afiyet olsun



Karamelsiz hali...



7 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık muhteşem bir tatlı olmuş sevgiler...

sevimlimutfak dedi ki...

Süper bir görüntü. Tam benlik, karamelli tatlara bayılırım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

himmmmmmm harika gorunuyor ben kremellisini tercih ederim vallahi ellerine saglik

canikom dedi ki...

elinize sağlık....büyük yuvarlak borcam uygun mudur.ayrıca çiğ badem mı kullanacağız

Arnavut Cigeri dedi ki...

Canikom,

Benim kullandigim borcam 25 cm capinda, tam geldi. Bademler de cigden evet...

Afiyet olsun,

Sevgiler.

canikom dedi ki...

tşk ederim deneyeceğim

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Asumancım çok isabetli bir tatlı seçimi. Bunun bir benzerini irmikli şekilde yapıyorum. Karamel çok lezzet li ve Eklendiği herşeyi muhteşem lezzetli yapıyor. Ellerine sağlık, sevgiler..