13 Aralık 2009 Pazar

Sosisli makarna






Sosis ve makarnanın farklı bir sunumu... Özellikle yapımında da yardımcı olabilecekleri için, çocuklarımızın çok beğeneceği bir tarif. Tarifi marloelaine 'nin sitesinde görmüştüm, çocukları olanlar için güzel fikirler veren bir site.
Hazırlanışı eğlenceli ve kolay. Bir büyük sosisi istediğiniz büyüklükte parçalara kesin ( ben 4’e böldüm ama kızım yerken biraz zorlandı, daha küçük parçalar olabilir). Sonrasında çoçuklardan yardım alacaksınız, spagettileri resimde görüldüğü gibi sosilerin içinden geçirecekler. Bu arada siz de makarna suyunu kaynatmaya başlayabilirsiniz.Hazırlanmış sosisli makarnaları kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın (ben 10 dakika haşladım,makarnaların sosislerin içinde kalmiş olan kısımları yeterince pişmemişti). Bu arada haşlama suyuna biraz da sosissiz makarna ekleyin çünkü hepsini sosisli koyarsanız çok fazla sosis oluyor.Süzdükten sonra ben üzerine ketçap dökerek servis yaptım ama sevdiğiniz bir makarna sosu ya da peynir rendesi de olabilir. Iyi eğlenceler, afiyet olsun çocuklar...

Not: Eğer çocuğunuzun yaşı küçük ise yuvarlak sosislerin boğazına takılıp boğulma tehlikesi olabileceği için, onları boyuna bir kere daha kesmenizi tavsiye ederim.

3 yorum:

B5 dedi ki...

Merhaba,
Bu blogu ve tarifinizi az once Amerika da yasayan bir arkadasimdan gordum.
Fikir cok cok eglenceli. En kisa zamanda yegenimle deneyecegim.

Hayatın Tatları dedi ki...

fikir benimde çok hoşuma gitti çocuklarla birlikte yapılacak süper bir yemek ama sosislerin içinde kalan bölümlerin pişmesi için ne yapamak lazım ki? sosisleri 4 değilde 6 parçaya bölsek ve 10 dakkadan daha fazla haşlasak pişermi acaba ne dersiniz?

Unknown dedi ki...

Sevgili Hayatin Tatlari,
Sosisleri 6 parcaya bolerseniz cok kucuk olup, goruntu pek guzel olmayabilir(ama yine de birkac tanesini oyle deneyebilirsiniz). En iyisi 15 dakika civarinda haslamak, o zaman sosislerin icinde kalan makarnalar da kesin pisecektir.

Sevgiler,
Asuman