21 Aralık 2009 Pazartesi

Milföy bisküvili tatlı




Sütlü tatlıları seviyorsanız,bu tarif favorileriniz arasına girebilir. Yalnız tek problem Türkiye’de yaşıyorsanız milföy bisküviyi bulamayabilirsiniz. Kanada’da var, Italyan bisküvisi olduğu için, pekçok Avrupa ülkesinde de bulunabilir sanıyorum. Ben bunu Yunanistan’da yaşayan kuzenimde yemiştim, tarifi ondan aldım. "Elledi" ve "Asolo Dolce" benim bulduğum markalar ama sanırım "puff pastries" olarak arasanız, başka markalarda da bulabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı mısır unu ve nişasta karışımı (yarı yarıya olacak)
  • 4 yumurta (ben 3 kullanıyorum)
  • 1 paket vanilya (ben kullanmıyorum)
  • 100-125 gr. tuzsuz tereyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 paket "Elledi" ya da "Asolo Dolce" marka milfoy bisküvisi/puff pastries (Highland Farms' da bulabilirsiniz)
Hazırlanışı:
  • Tercihen teflon bir tencerede sütün 3/4 ünü ısıtın (kaynamayacak, ılık olacak)
  • Ayrı bir kaba, 1 su bardağı şeker, 3 ya da 4 yumurta, 3/4 su bardağı mısır unlu karışım ve 1 paket vanilyayı koyun. Kalan 1/4 sütü de ilave edip, pütürsüz olana kadar karıştırın.
  • Bu karışımı, ılık süte yavaş yavaş ilave edip, koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında ocaktan alın, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ilave edip ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta milföy bisküvileri boylamasına ortadan ikiye bölüp, ilk yarısını dikdörtgen borcama dizin, üzerine iyice soğumuş olan pudingin yarısını bisküvileri yerlerinden oynatmamaya özen göstererek dökün. Yine bir sıra bisküvi ve pudingin kalanını da döküp en üste kalan bisküvileri ufalıyarak serpin ( 2 sıra bisküvi, 2 sıra puding olacak, en üstte de ufalanmış bisküviler olacak).
Önemli nokta, kremanın tamamen soğumuş olması. Dolaba kaldırdığımızda da üzerini kapatmıyoruz, yoksa bisküviler yumuşuyor...Bir de bir gece önceden hazırlarsak, pudingi daha çok sertleşiyor böylece servisi daha kolay oluyor.

Afiyet olsun.


5 yorum:

didem dedi ki...

ama bu tatli cok guzel biz de milfoy biskuvisi istiyoruz yaaa :((

ilknursah dedi ki...

bende istiyorum ebrucum duyurulur cok guzel bir tatli ama turkiyede yok

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

tatlı harika görünüyo ama sorun şuki biz milföy biski bulmamız zor acaba milföy hamurunu alıp önce pişirsek sonrabisküi niyetine kulansan nasıl olur diye düşündüm ellerine sağlık arkadaşım izmirden sevgilerimi gönderiyorum

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Fatma hanim aslinda fikir guzel ama uygulamada nasil olur, denemeden birsey diyemeyecegim...Bu biskuviler hafif tatli ve cok kolay dagiliyor, milfoy hamurunu da pisirince ayni lezzet olurmu inan bilemiyorum.Eger denerseniz sonuctan beni haberdar edin lutfen.
Sevgiler, Asuman

ilknursah dedi ki...

ben denedim uzerine seker serperek pisirdim ama o tadi vermedi onun icin turkiyeye gelmesini bekleyecegiz fatmanimcim sevgilerimle