28 Aralık 2009 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ






Sevgili Türkan’ın sofrasından bir kare...


Mısır ekmeğini, balık yemeklerinin yanına yakıştırdığım için, balık pişirdiğim zamanlar daha önceden de iki farklı tarifle bu ekmeği denemistim. İkisinde de istediğim yumuşaklığı ve lezzeti bulamadım. Geçenlerde “hunerlibayanlar“a bakarken bu tarifi buldum ve sonunda istediğim gibi, kuru olmayan ve lezzetli bir tarif yakaladım...
Tarifte yaptığım tek değişiklik, zeytinyağı yerine mısırözü yağı kullanmak oldu.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1/2 su bardağı mısırözü yağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (silme)
  • 100 gr. beyaz peynir

Hazırlanışı:

  • Malzemelerin hepsini elinizle ya da çırpma teli ile karıştırıp, koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Yağlayıp, unladığınız bir kalıba dökün (tart kalıbı olabilir).
  • Önceden ısıtılmış 180C/350F fırında, 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: