6 Aralık 2009 Pazar

ISPANAKLI, BEYAZ PEYNİRLİ PAY


Canadian Living dergisinin çok eski bir sayısından, yıllar önce kesilip saklanılmış olan bu tarif, blog sayesinde eski defterler karıştırılmaya başlandığında su yüzüne çıktı...Geçenlerde denedim, ev halkından da iyi not alınca, yayınlanmaya hak kazandı.
Biz yanında bir bardak köpüklü ayran ile yedik...


1 cup = 250ml. su bardağı

Hamuru için:

  • 1+ 3/4 cups un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 cup zeytinyağı
  • 1/3 cup süt
  • 1 yumurta

İçine:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy “yemeklik doğranmış“ soğan
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 kg. ıspanak
  • 1 cup “irice ufalanmış“ beyaz peynir
  • 3/4 cup mozzarella ya da kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 cup dolusu taze nane, maydanoz ve dereotu karışımı
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu ve karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
Hazırlanışı:
  • Unu, tuzu ve kabartma tozunu büyükçe bir karıştırma kabına eleyin.
  • Başka bir kapta çırptığınız yağ, süt ve yumurtayı unlu karışıma ilave edin. Elinizle, yumuşak bir hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Unlanmış tezgahta 2 dakika kadar yoğurup, beze şeklini verin ve strech filme sarıp buzdolabında en az yarım saat bekletin ( hamuru 1 gün öncesinden de hazırlayıp bu şekilde bekletebilirsiniz)
İçini hazırlamak için:
  • 1 yemek kaşığı zeyinyağını orta ateşte ısıtın, yeşil ve kuru soğanları iki dakika kadar kavurun, bir karıştırma kabına alıp bekletin.
  • İyice yıkanmış olan ıspanakları, susuz olarak 3 dakika kadar pişirin (haşlama gibi olacak, kavrulmasınlar).
  • Sonra süzgüye alıp üzerine hafifçe bastırıp fazla suyunu süzün, soğanların içine ilave edin. Ispanaklar soğuduktan sonra da kalan diğer malzemeleri (beyaz peynir, mozzarella peyniri, yumurtalar, tuz, karabiber ve yeşillikler ve sarımsak) ekleyip, hepsini karıştırın.
  • Hafif unlanmış tezgahta merdane ile hamuru 40 cm. olana kadar açın. Merdane yardımı ile tezgahtan alıp 23cm. lik, yağlanmış , yuvarlak kaliba alın ( kenarları sarkacak)
  • Malzemesini ortasına koyup, kenardan sarkan hamurları da doğal bir şekilde kapatın (bu aşamada isterseniz üzerini strechleyip, buzdolabında 4 saat kadar saklayabilirsiniz)
  • Önceden ısıtılmış 375F/190C fırında hamur altın sarısı bir renk alana kadar 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

s.a canım bloguma ziyaretiniz beni çok mutlu etti izmirden kucak dolusu sımsıcak selamlarımı gönderiyorum her zaman beklerim sayfanın tanımaktan bende çok mutlu oldum merak etme sen ben bol bol ot yemekleri yapar sana sunarım sevgiler canım a.e.o

Ebru dedi ki...

Harika gorunuyor bu Asu...