8 Haziran 2009 Pazartesi

Etli enginar ( 4 kisilik)

Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor.
Daha fazla bilgi icin: http://www.anneyiz.biz/haber/haberdtl.php?hid=9002

MALZEMELER:
  • 8 adet enginar
  • 250 gr. kuzu ya da dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon
  • Tuz
  • Dereotu
  • HAZIRLANMASI:

    • Enginarları temizlemeden önce, genisçe bir kaseye su doldurup, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu ilave edin.Temizleyeceğimiz enginarları bu suyun icinde, kararmasını önlemek icin bekletecegiz.
    • Enginarların sert üst yapraklarını koparın, uç kısımlarını ve saplarini kesin, büyüklüğüne gore ikiye ya da dörde bölüp ortasındaki tüylü kısmı kaşık ile temizleyin. Hazırladığınız unlu,limonlu suya koyun. Saplarını da temizleyip, küçük parçalara bölün ve limonlu suya atın.
    • Yağı kızdırıp eti ve soğanı kavurun. Enginarları ve saplarını ilave edip, içinde beklettiğiniz limonlu-unlu sudan, sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar koyun. Yarım limon daha sıkın, tuzunu ilave edin.
    • Düdüklü tencerede, kuzu eti ise 15 dakika, dana eti ise 20 dakika pişirin.
    • Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin.

    Afiyet olsun

    2 yorum:

    Didem dedi ki...

    etli de enginar mi olur be teyzoss :)

    Asuman dedi ki...

    Olur olurr hem de harika guzel olurrr:))