4 Haziran 2009 Perşembe

ELMALI KURABİYE


Portakalağacı'nın bu tarifi, benim favorilerim arasinda. Mutlaka deneyin derim... Ben, tarifte bir iki küçük değisiklik yaptim. Fındık yerine ceviz kullandım, bir de elma sayısını arttırdım.



MALZEMELER:

  • 250gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8-9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • 3-4 damla limon suyu

İÇ MALZEMELERİ:

  • 4-5 elma (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dilediğiniz kadar ceviz (irice dövülmüş)

HAZIRLANMASI:

  • Karıştırma kabının içinde, ilk 4 malzemeyi elinizle iyice karıştırın.
  • Karbonatı, limon suyu ile kabartın, onu da karışıma ekleyin. En son ununu ilave edip, elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun.
  • Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve cevizini ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarlarını birleştirin, tepsiye dizin.
  • Bıçakla, kurabiyelerin üzerine 3 tane çizik atın. Önceden ısıtılmış, 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup, pudra şekeri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Gizem de Brx. dedi ki...

Ufff dokturmussun yine, yanina da cay! haftasonu cay saati menusu belli oldu