22 Eylül 2015 Salı

Fırında Zeytinyağlı Karışık Sebze



Kızartma, soteleme yok. Tüm malzemeyi irice doğrayıp, harmanlayıp direk fırına veriyoruz, kendi suyunda pisiyor. Sağlıklı, kolay, enfes ve rengarenk...

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kemer patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 3-4 adet yeşil biber (acı harika oluyor)
  • 1 adet kırmızı, sarı ya da kavuniçi biber ya da hepsinden yarımşar adet.
  • 4-5 adet domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 7-8 dis sarımsak
  • 3/4 "küçük boy çay bardağı" zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
  • Patlıcanları alacalı soyun, parmak uzunluğunda doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzlayıp en az 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzün.
  • Soğanı ve domatesi elma dilimi şeklinde, biberi ve kabağı irice doğrayın. Sarımsakları soyup onları da irice doğrayın.
  • Bütün sebzeleri bir fırın kabına alıp, üzerine yağ, tuz ve karabiberini serpip iyice karıştırın.
  • Üzerini önce yağlı kağıt, sonra da aliminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Daha sonra ağzını açıp 15 dakika kadar daha tutup üzerinin de kızarmasını sağlayın.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpip, soğuk servis yapın. Yerken sarımsaklı yoğurt da çok yakışıyor.
Afiyet olsun.




5 yorum:

sarkaç dedi ki...

Hem lezzetli hem sağlıklı. Ellerinize sağlık

sağlıklı hayat dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Ilhan Ucer dedi ki...

Her yemeği en sağlıklı şekliyle pişirmeye özen gösteriyoruz gıpte ettim açıkcası. Ben de hiç öyle bie endişe olmuyor tabii ki sonrasında mideden sızlanma falan. Ellerinize sağlık.

Arnavut Cigeri dedi ki...

Ilhan Bey, yaslar artik saglikli yeme yaslari maalesef. Biz de ara sira kacamaklar yapmiyor degiliz ama bundan sonra "yediklerimize sayiyoruz" :)

Yorumunuz icin tesekkurler, iyi gunler.

Arnavut Cigeri dedi ki...

Sevgili Sarkac ve saglikli hayat. Guzel yorumlara tesekkurler.

Sevgiler,

Asuman