14 Ağustos 2014 Perşembe

Yoğurtlu Kurutulmuş Biber Kavurması



Rahmetli anneciğimin sıkça yaptığı ve hepimizin ekmeğini bandıra bandıra yediğimiz, çok kolay ve lezzetli bir tarif ile herkese merhaba.
Burada kurutulmuş sebze bulmak o kadar kolay degil. Bize 40 km. uzaklıktaki Türk marketinde var ama fiyatları biraz abartılmış, bir de biberin dolmalık versiyonunu satıyorlar sivrisini görmedim. Evde kurutmak sanırım mümkün değil çünkü havamız çok nemli. Ben de Türkiye dönüşlerimde dolduruyorum bavula (Allah’tan hafifler) bizi bir süre idare ediyor. Bu pişirdiğim sonuncusuydu, seneye kadar fotoğraflarla idare edeceğiz artik.

Tavsiyeler;
  • Acı seviyorsanız acı biberle deneyim derim. Haşlandığı için acısı biraz hafifliyor ve çook daha lezzetli oluyor bence. 
  • Bir de biberler haşlanınca şiştikleri için miktar pişirmeden öncekinin iki katına çıkıyor ona dikkat edelim.
  • Ben saplarını kesmiyorum, yerken sapından tutup hooop bir lokmada :)
  • Bir başka servis şekli de; aynı haşlama ve kavurma işlemini biberleri küçük küçük keserek yapabilirsiniz. O zaman servis yaparken önce sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alıp, biberleri üzerine koyabilirsiniz.
Biberleri soğuk suda iyice yıkadıktan sonra kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Süzgüye alıp, soğuyana kadar suyunu süzdürüyoruz. Bir tavaya biraz zeytinyağı koyup süzülmüş biberlerimizi 10 dakika kadar kavuruyoruz.
Bu arada bir kapta bolca sarımsaklı süzme yoğurt hazırlıyoruz. Kavrulmuş biberler iyice soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Hepsi bu!..  Lezzet garanti, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler





    8 yorum:

    Unknown dedi ki...

    Sonra...taze ekmeği yanıbaşımıza alıyoruz. Kilo ile ilgili tüm düşünceleri kafamızdan atıyoruz. Ve... Oturup bir tabağı mis gibi yiyoruz.;) ellerine sağlık sevgili Asuman.

    Unknown dedi ki...

    Aslinda benim yazimin sonunu tamamlamis oldun sevgili Nilgun, aynen oyle :)

    sarkaç dedi ki...

    Ah ne iyi oldu bu hatırlama ve elindekilerin değerini bilme-değerlendirme yazısı. Hemen biber alıp kurutacağım, bu lezzeti nasıl olmuş da unutmuşum:(:

    Acemi Sef Meysun dedi ki...

    Resim inanilmaz istah aciyor… Nasilda severim.. Bodrum'da bu mezeye verilen isim. Atom. Birazda acisi varsa tadindan yenmez:-) eline saglik...

    Unknown dedi ki...

    Sevgili Meysun bu benim anacigimin Atom'u. Kirk yillik anne yemegi olmus Bodrum'da atom:) Sanirim biraz degisik yapiliyor ama. Biberleri haslamiyorlar, kizartiyorlar ve yogurdun uzerinde servis yapiyorlar. O hali de pek guzel olmali, deneyecegim.

    Sevgiler,

    Asuman

    Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

    Bir dahakine bitmeden once haber verki bizde tadina bakalim dimi ama:))

    Unknown dedi ki...

    Sevgili Emel, seneye daha cok getirecegim. Bol bol yeriz.

    VuslaT dedi ki...

    Sevgili Asuman Nilgün tüm düşündüğümü yazmış ben ne diyeyimki, tabağımla son biberlerine ortak olmaya yola çıktım bile:)) ellerine sağlık. Bende ha bire biber kurutmaya uğraşıyorum..Fazlasıyla yaza uğra istersen.:) Sevgilerimle..