16 Ağustos 2013 Cuma

Fırın poşetinde Tarhunlu, Kremalı Tavuk Pirzola

 
 
Türkiye’deyken denediğim, hazırlanması ve pişirilmesi çok kolay, lezzeti harika bir tavuk tarifim var sizlere. Tarhunlu, Kremalı Tavuk Pirzola.

Malum yazlıkta-tatilde olunca, kolay hazırlanabilen yemekler tercih ediliyor. Bu tavuğu yemek saatinden 2 saat  kadar önce hazırlayıp atıyorsunuz poşete, bekletiyorsunuz dolapta. Daha sonra da atıyorsunuz fırına. Sofrayı hazırlayana kadar ana yemeğiniz  pişmiş oluyor.

Yanına ben domatesli pilav yaptım. Fırında kızarmış patates ya da sade pilav  ile de harika olur.

Ben bu yemeği üç kere denedim, ilk iki denememde sizlere yaptığım hataları da yazayım ki, sizler de aynılarını tekrarlamayın.

İlkinde; pişme süresini çok uzun tuttum (1 saat) fotoğrafta da göreceğiniz gibi tavuklar kemiklerinden ayrıldı nerede ise eridi. (benim fırınım turbo onu da belirteyim).

İkincisinde; pişme süresini 45 dakikaya indirdim ki bu yeterli oldu ama bu defa da tavukları yıkadıktan sonra iyice kurulamadan sosa batırdım ve de yoğurdun suyunu süzmeyi unuttum :( Dolayısı ile ikincisi daha da hüsran oldu çünkü çok sulu olup, yemeğin kıvamı kaçtı.

Üçüncü deneme tam bir başarıydı ama bu defa da fotoğraflamaya zaman kalmadı :)

Sizlere tavsiyem;

1-Tavuklarınızı yıkadıktan sonra, tuzlayıp karabiberlemeden önce, kağıt havlu ile iyice kurulayın.
2-Yoğurdu süzerek kullanın.


Bu püf noktalarına dikkat ederseniz, tadına doyamayacağınız bir yemek garanti...

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun diyorum.
 
Not: Süt kreması oldukça koyu, yoğun kıvamlı bir krema. Yurt dışında benzeri hangi krema olabilir ben bilmiyorum. Bilen varsa ve yazarsa sevinirim. 
 
Malzemeler: (4 kişilik)
  • 750 gr. tavuk pirzola ya da bone-in, skinless chicken thighs
  • 100ml. süt kreması
  • 3 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme, suyu süzülmüş )
  • 2 diş sarımsak (1/2 çay kaşığı tuzla dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı tarhun otu (tarragon)
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Fırın poşeti
Hazırlanışı:
  • Tavukları tuz ve karabiber ile harmanlayın.
  • Derince bir kapta; krema, yoğurt, tarhun otu ve 1/2 çay kaşığı tuzla dövülmüş sarımsakları karıştırın.
  • Fırın poşetini hafifçe unlayın, unun fazlasını dökün.
  • Tavukları hazırladığınız karışıma teker teker bulayıp, fırın poşetine koyun.
  • Poşetin ağzını iyice kapatıp fırın tepsisine alın ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Poşetin üzerine birkaç delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 375 F-190 C fırında 45 dakika kadar pişirin. 
 

5 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Fırın poşetinde pişen tavuklar daha bir lezzetli oluyor,hemde çok pratik..ellerinize sağlık.Trhun otunu hiç kullanmamıştım,denemek lazım ,merak ettim.afiyetler olsun,sevgiler..

white glaze dedi ki...

Merhabalar;
Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
257. takipçiniz benim.
Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_

sule dedi ki...

Hosgeldin Arnavut cigercigim... Kolay bir tarifmis. Turkiyedeki kahvaltilar falanda sahane yani. Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Leylek havada gorulunce boyle oluyor iste..hosgeldiniz "ikinci tatilden" diyorum:))

Arnavut Cigeri dedi ki...

Hosbulduk arkadaslar.Vallahi ben bu gezme isini pek sevdim de blogumu cok ilgisiz biraktim. Biran once isleri duzene koyup sevgili blogumla ilgilenmem lazim...