9 Mayıs 2012 Çarşamba

Haşlanmış kabak salatası




Halamın ben küçükken çok sık yaptığı, benim de severek yediğim bir diyet salatası. İzmir’de minicik kabaklar vardır, onlarla yapardı. Kesilmediği için hem lezzeti hem de görüntüsü daha güzel olurdu. Minik kabaklardan bulabilirseniz onlarla deneyin, bulamazsanız benim yaptığım gibi kabakları çizgili soyup, uzunca kesin...

Gereken malzemeler;

Kabak ( minikse bütün, değilse çizgili soyulup uzun kesilmiş)
Zeytinyağı
Limon suyu
1 diş sarımsak
Deniz tuzu (diyet salatası olacak ise tuz koymayabilirsiniz)
Dereotu (olmazsa olmazı)

Kabakları suda haşlayın ve süzüp, soğutun. Sarımsağı tuz ile dövün, sos malzemelerini ekleyip iyice çırpın. Servisten hemen önce kabakların üzerine gezdirin. Bol dereotu ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.


3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

sağlıklı ve güzel::))
ellerine sağlık canım

Ebru dedi ki...

bayildim...ellerine saglik...

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık, hayırlı cumalar..