12 Haziran 2011 Pazar

Sebzeli Fırında Makarna






Uzun bir süre önce bir dergide gördüğüm ama tarifini kaybettiğim bu makarnayı, aklımda kalan ölçülerle denedim ve sonuç mükemmeldi. Izgara et ve tavuğun yanına çok yakışıyor, davet sofralarına harika bir renk katıyor...




Malzemeler :

  • 1/2 paket kalın çubuk makarna ya da penne makarna (250gr)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2  su bardağı tuzsuz lor peyniri ya da ricotta
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 2-3 adet yeşil dolmalık biber
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Baton kek kalıbı
  • Yağlı kağıt

Hazırlanışı:
  • Patlıcanı ve kabağı soyup uzunlamasına ince dilimleyin, patlıcanları 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
  • Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına kesin.
  • Patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra yıkayıp kurulayın. Tüm sebzelerin üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp, mangalda, fırında ya da teflon tavada kızartın (bol yağda da kızartabilirsiniz, ben az yağlı olması için diğer yöntemleri tercih ediyorum).
  • Bu arada makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Makarnayı haşladığınız tencerede, 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sütü, 1/2 su bardağı lor peynirini, yumurtaları, 1/2 su bardağı kaşar peynirini, tuz ve karabiberi çırparak karıştırın. Süzdüğünüz makarnaları da ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Makarnaları bu karısımda 15 dakika kadar bekletin.
  • Biberlerin  zarlarını soyun. Pişirme kağıdı ile kapladığınız baton kek kalıbının altına istediginiz sekilde, 1 sıra kızarmıs sebzelerden dizin. Üzerine makarna karışımının yarısını dökün, yine 1 sıra sebze dizip, en üste kalan makarnayı dökün. Elinizle bastırarak kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 350F-180C fırında, 30-35 dakika kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirip, sıcak servis yapın.


 Afiyet olsun.

7 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Günaydınlar,Sebzeli makarna çok güzel görünüyor ve bence çok da sağlıklı olmuş, eline sağlık. tam bir davet yemeği.. Baton kalıbımda bu tarifini deneyeceğim kaydettim. güzel bir hafta diliyorum. sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

sunum çok güzel çok da şık bi yemek olmuş eline sağlık sevgilerimle..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

çok şık olmuş...haftasonu misafirime yaparsam mutlaka haber veririm....ellerinize sağlık...

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık.Bir makarna bu kadar mı güzel sunulur.Tam bir Akdeniz makarnası.Harika.Patlıcanlara bayıldım:)

Kuzzine dedi ki...

bu nefis görünüyor....harika..bayıldım..ellerinize sağlık...denemek için okulların kapanmasını beklemem gerekecek ne yazıkki...koşturmadan yapmak lazım böyle güzel bir şeyi :D

Unknown dedi ki...

Muhtesem ilk firsatta deneyecegim .Cok güzel tarifleriniz emeklerinize saglik hangine yorum yazacagimi sasirdim .Hepsi diyer bir tarifden daha güzel resimlerinizde cok güzel hayirli aksamlar diliyorum .

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Muhteşem görünüyor...
Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...