7 Ocak 2011 Cuma

FIRINDA KABAK MÜCVER



Beğeneceğinizi tahmin ettiğim, kolay ve hafif bir tarif.


Malzemeler: ( 4 kişilik)
  • 3 büyük boy kabak - rendelenmiş, suyu iyice sıkımış -
  • 5-6 adet taze soğan - ince kıyılmış -
  • 1 demet dereotu - ince kıyılmış -
  • 1 yumurta
  • İstediğiniz kadar beyaz peynir - irice parçalanmış -
  • 2 dilim ekmek - sütte ıslatılarak suyu iyice sıkılmış ve irice parçalanmış -
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Üzerine:
  • Rendelenmiş mozzarella , cheddar ya da kaşar peyniri (ben, mozzarella ve cheddarı birlikte kullandım).
Rendelenmiş peynir hariç, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ile yağlanmış, küçük boy kare ya da yuvarlak bir tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 350F- 180C fırında 1/2 saat kadar pişirin. Pişmesine 5 dakika kala rendelenmiş peyniri ilave edin. Izgara et ya da tavuk yemeklerinin yanında servis edin.

Not: Ben beyaz peynirini bolca koyduğum için, tuz kullanmadım, peynirin tuzu yeterli geldi.

Afiyet olsun.







5 yorum:

sarkaç dedi ki...

Ekmeği sütde ıslatmayı öğrenmiş oldum sizden. Bir dahaki sefere bu yöntemi kullanacağım. Ellerinize sağlık

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Ellerine sağlık, bu tarfi genelde tavada yaparız ama, fırında olması daha sağlıklı gibi, tavada çünkü çok yağ içebiliyor. Sevgiler.

EBru dedi ki...

Muhtesem gorunuyor ellerine saglik!

Tijen dedi ki...

Sevgili Asuman,
Okyanusun öte tarafına sevgiler gönderiyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

Unknown dedi ki...

selam Asuman
ellerine sağlık bloğun nefis lezzetlerle dolu maşaallah ayrıca kızartmak yerine bende fırında tercih ediyorum daha sağlıklı oluyor mücver ve benzeri yemekler
sevgiyle kal