2 Aralık 2009 Çarşamba

FIRINDA KIZARMIŞ KABAK


Bu pratik ve hafif tarif, Gurme'nin hazırlayıcısı sevgili Banu'ya ait. "Harika bir meze" ya da yemek öncesi, açlık bastırıcı, iştah arttırıcı olarak, minik kesilmiş pideler veya Fransız bageti ile de servis edilebilir...




MALZEMELER: (4-6 kişilik)


  • 4 adet kuşbaşı doğranmış kabak
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane, dereotu, fesleğen ve kekik
  • Deniz tuzu
  • Sarımsaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI:

  • Bütün malzemeyi karıştırıp, 375/190 derece fırında 35-40dk. pişirin.
  • Soğuduktan sonra bol sarmısaklı yoğurtla karıştırın. (ben yoğurdu tel süzgüye koyup, buzdolabında yarım saat süzdürdüm)
  • Üzerine aci pul biber dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Didem dedi ki...

fırında sebze bence cok guzel bi bulus cok lezzetli oluyor ellerine saglık teyzos..