İçinde sarımsak olduğundan bana biraz işkembe çorbasını hatırlatıyor. Hatta yerken bir iki damla da sirke damlatırsanız daha da leziz oluyor. Sakatat yiyemeyenler icin, işkembe çorbası niyetine :) Farklı bir tat aradığınızda denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 adet kemikli tavuk göğsü ya da budu
- 1 baş kuru soğan
- Tane karabiber
- 2 lt. su
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
- 1 büyük diş sarımsak
- Deniz tuzu
Hazırlanması:
- Tavukların derilerini cıkarıp, 1 adet kuru soğan ve tane karabiber ile birlikte 2 lt suda haşlayın. Haşlanmış etleri minik minik doğrayın ya da didikleyin.
- 2 yemek kaşığı unu ,2 yemek kaşığı tereyağında, unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
- Süzülmüş 5-6 su bardağı tavuk suyunu, sürekli karıştırarak , yavaş yavaş ilave edin (yoğun kıvamlı seviyorsanız 5, daha sulu seviyorsanız 6 su bardağı tavuk suyu ekleyin).
- Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edip 10-15 dakika kadar pişirin.
3 yorum:
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor öpüyorum...
of tam benlik bayilirim iskembeye ama kolestrol bu tarif harika ellerine saglik opuldun
Çok yakın bir arkadaşım bu çorbayı çok güzel yapar. Bizim ev halkının çorbayla pek arası olmadığı için, arkadaşıma gittiğimde özellikle bu çorbadan isterim. Sizin çorbanızda çok mükemmel görünüyor. Denemeyenler bu güzel tarifi kaçırmasın derim. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder