Aşk-ı Memnu caydanlığım eşliğinde, Tobleron'lu, muzlu, böğürtlenli pasta... 24 yıl önce, evlilik hediyesi olarak gelmişti bu çaydanlık bize. Gecenler de Aşk-ı Memnu'yu izlerken bir de baktım sabah çay servislerini caydanlığımın ikiz kardeşi ile yapıyorlar:)) Türkiye'de meşhur olmuş haberimiz yok, ama gercekten çok şık ve kullanışlı. Altında yanan mum sayesinde çay soğumuyor, masanın ortasına koyuyorsunuz, otur -kalk yapmadan pastaları börekleri yiyorsunuz.
Pasta tarifi vermek icin oturdum, caydanlığımı anlatmaya daldım. Pastamız bir harika, "halenze.blogcu.com" da görmüştüm bu tarifi. Lezzetli ve gösterişli.
Tarifte, 3 katlı hazır pandispanya kullanılmış ama ben kendi tarifimle hazırladım kekini, onu da yazıyorum ,seçim size kalsın...
Bu fotoğraf “beyti partisi“ ardından arkadaşımız Varol tarafından çekilmiş. O da çekmeseymiş pastanın resmi olamayacakmış. Aslında içini gösterebilmek için, dilim olarak da çekmek isterdim ama kalabalık bir partiydi, çekemeden bitti :)) Bir dahaki sefere diyelim...
Yanındaki tatlının tarifi de burada.
MALZEMELER:
- Pandispanya keki ya da 3 katlı hazır pandispanya
- Muz
- Taze frambuaz ya da böğürtlen ( raspberry ya da blackberries )
- 1 adet beyaz Tobleron çikolata
- 1 paket Dr.Oetker ahududu sosu (keki ıslatmak için)
- Üzeri için kakao
Pandispanya için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyu ya da su
Şekerle yumurtayı 15 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin, karışana kadar çırpın. En son 1/2 Türk kahvesi fincanı potakal suyunu da ilave edip karıştırın ve sadece tabanı yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 325 F/ 165C fırında 45-55 dakika kadar pişirin.
Kreması için:
- 1 lt süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
- 3 parçaya kestiğiniz pandispanyanın iç yüzeylerini Dr.Oetker'in ahududu sosu ile ıslatın.
- Tercihen teflon bir tencerede krema malzemelerini karışıtırıp, muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp, ara sıra karıştırarak, 15 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
- Ilınan kremayı pandispanyaların katlarına sürerek aralarına meyveleri yayın. En üste kremanın artan kısmını sürüp, daha önce rendeleyip buzdolabında beklettiğiniz beyaz tobleron çikolatadan her tarafina serpin. Üzerini strechleyip, buzdolabına kaldırın.
- Pastanızın üstü büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıda, istediğiniz deseni çizin ve pastanın üzerine koyun .
- Kakaoyu küçük çay süzgecine koyarak, kalıbın üzerinden eleyin. Sonra kalıbı dikkatlice kaldırın. Pastamız servise hazırdır.
Afiyet olsun...
7 yorum:
Canım ellerine sağlık pastan muhteşem
olmuş sevgiler...
Selamlar. Yarin misafirlerim geliyor bu tarifi deneyecegim. Cok guzel olacaga benziyor. Bir de caydanliga bayildim. Alakasiz olacak ama nerden aldiginizi sorabilirmiyirm acaba. Tesekkurler.
Yine çok güzel pastalar yapmışsınız. Hem kolay hem lezzetli bir tarif tam bana göre. Pandispanya hamuruna portakal suyu eklemişsiniz, bu püf noktasına bayıldım.
Anneler gününüzü de şimdiden kutlarım.
Sevgiler...
önüme çıkan her yemek bloguna yorum bırakmam, düşüncelerim çok değerlidir. blogunuza bu çekincemi kullanmıyorum.
tariflerinizde başarılısınız, arnavut ciğeri konusunda tatmadan bir şey diyemem.
iddialısınız, iddialı olduğum kadar. Fakat görüntüsü ve garnisi muhteşem kutlarım.
Pasta harika görünüyor, elinize sağlık...
Canim aramiza hos geldin sefa getirdin ellerine emeklerine saglik harika tarifler güzel bir blogun var .Bay may danozda görüp geldim blogunu harika sin sevgiler öptüm .
ama gerçekten harika olmuş arkadaşım ellerine sağlık:)
Yorum Gönder