Üstü kıtır ve kızarmış, içi yumuşacık ve leziz. Bu nefis İtalyan pidesini en iyi böyle anlatabilirim sanırım. Et, balık ve tavuğun yanına çok yakışıyor. İsterseniz, aperatif olarak, güzel bir şarap eşliğinde, balsamic sirkeli sızma zeytinyağına batırarak da bir tepsiyi bitirebilirsiniz...
MALZEMELER:- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kasığı tuz
- Taze nane veya taze feslegen yapragi (incecik kesilip domateslerin üzerine konulacak)
ÜZERİNE:
- 15-20 adet kiraz domates (ortadan ikiye kesilmiş
- Sızma zeytinyağı
- Biberiye
- İri deniz tuzu, iri çekilmiş karabiber
- Ortadan ikiye kesilmiş cherry domatesleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile karıştırıp onceden ısıtılmıs 450F (230C) fırında suyunu çekip hafif karamelize olana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Ilık su,seker ve mayayı karıştırın, üzeri köpüklenene kadar bekletin.
- Karıştırma kabının içinde, mayalı karışımı, unu, tuzu ve zeytinyağını karıştırıp, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Unlanmış tezgaha alıp hamur özleşene kadar yoğurun.
- Üzerini mutfak bezi ile örtüp hamur iki katı olana kadar bekleyin.
- 28X35cm. ebatlarındaki fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın.
- Mayalanmış hamuru tepsiye alıp, tepsi boyunda oluncaya kadar elinizle yayın. Biraz daha mayalanmaya bırakın (15-20 dakika kadar).
- Parmak uçlarınızla bastırarak, hamurda çukurlar oluşturun. Üzerine bolca zeytinyağı sürüp, domatesleri yayın, tuzunu, karabiberini ekleyip, onceden ısıtılmıs 425 F(220C) fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Denedim, bir harika oldu. Evde kapis kapis gitti, hafta sonuna yine yapmak icin benden soz bile aldi en halki :))
Tesekkurler.
teyzos az kaldi geldiginde butun bunlari bekliyoruz burada da haberin olsunn:)
superr bir goruntu. Hem de kolay, ilk firsatta deneyecegim...
Yorum Gönder