28 Mayıs 2009 Perşembe

YOĞURT ÇORBASI

Yoğurt çorbası pişirirken dikkat etmemiz gerekenler: Tuzunu piştikten sonra ilave edeceğiz, yüksek ateşte pişireceğiz bir de piştikten sonra kapağını kapatmayacağız (yari aralik olacak). Bunlara dikkat edersek, çorbamızın kesilme riskini azaltmış oluruz.

MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı soğuk su ya da tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANMASI:

  • Büyükce bir tencerede, su ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
  • Yüksek ateşte, cırpma teli ile karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayınca altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin (ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin).
  • Pirinçler pişince, altını kapatın.
  • Tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu da çorbaya ilave edin.
  • Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

ebru dedi ki...

nasil canim cekti asum simdi, bogazim da agriyor biraz cok iyi giderdi:))