13 Haziran 2009 Cumartesi

RİCOTTA PEYNİRLİ (LORLU) KURABİYE

Bu tarifim Türkiye'den. Kanada'da bizim alıştığımız tuzsuz loru bulmak zor. O bakımdan ben Italyan loru olan "ricotta" ile denedim bu tarifimi. Sonuç fena degil, yumuşak ve lezzetli oldu, ama ben yine de bizim lorumuz ile yapılanı daha çok seviyorum.


MALZEMELER:

  • 400 gr.Ricotta peyniri (tuzsuz lor peyniri)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 2 - 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANMASI:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile pudra şekerini elinizle karıstırın. 1 yumurtanın beyazını ekleyin.
  • Peyniri, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip, ununu azar azar ilave edin.
  • Ele yapısmayan, yumusak bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 175C fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: