14 Ekim 2016 Cuma

Mayalı Hamurla Garnitürlü Poğaça




Hepimize güzel bir haftasonu olsun! 

MALZEMELER:

Hamuru için:
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 adet 'oda sıcaklığında' yumurta  (beyazı içine, sarısı dışına)
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy yeşil biber
  • Sucuk, salam, pastırma vs. (ben sadece sucuk kullandım)
  • Kekik ve hamuru yağlamak için çok az zeytinyağı
Hazırlanışı:
  • 1/2 su bardağı ılık suyun içinde, 1 tatlı kaşığı mayayı ve toz şekeri eritip, 10 dakika kadar (üzeri köpüklenecek) bekletelim.
  • Bir karıştırma kabına; sütü, sıvıyağı, yoğurdu, tuzu, mayalı suyu ve yumurtayı alıp elimizle karıştıralım. Elenmiş unu azar azar ekleyip ’ele yapışmayan, yumuşak bir hamur’ olana kadar yoğuralım.
  • Hamurumuzun üzerini örterek, 30-45 dakika kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıp yaklaşık 4523 cm boyutlarında açalım.
  • Üzerine biraz zeytinyağı sürüp kekiği ve iç malzemesini serpelim.
  • Uzunlamasına rulo olarak sarıp, kalınca bir parmak kalınlığında keselim.
  • Kesilmiş yüzeyler 'alta ve üste gelecek şekilde' yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ’aralıklarla’ yerleştirip, üzerlerine elimizle hafifçe bastıralım.
  • 15 dakika kadar tepsi mayasını almasını bekleyip üzerlerine yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıtılmış 350F/ 180  derece fırında altı ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım.
       Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: