Özellikle rakı sofralarına yakışan bir meze olan “haydari“ ile
herkese merhaba!.. Uzun bir süredir tarif ekleyemiyordum, malum havalar ısınınca
evde geçirdiğimiz zaman da azalıyor. Dolayısı ile bu durum, mutfakta geçirdiğimiz zamanı da
etkiliyor...
Haydari'yi hazırlarken ben içine kuru nane ekledim ama ince kıyılmış dereotu da çok yakışır. Bir de tuzunu tüm malzemeyi ekledikten sonra ’gerekiyorsa’ ilave edin çünkü; bazen beyaz peynirin tuzu yeterli olabiliyor.
Sevgiler,
Haydari'yi hazırlarken ben içine kuru nane ekledim ama ince kıyılmış dereotu da çok yakışır. Bir de tuzunu tüm malzemeyi ekledikten sonra ’gerekiyorsa’ ilave edin çünkü; bazen beyaz peynirin tuzu yeterli olabiliyor.
Sevgiler,
Malzemeler:
Süzme yoğurt, beyaz peynir, kuru nane, sarımsak, deniz tuzu
Üzerine: Zeytinyağı, pulbiber, kuru nane
Beyaz peyniri çatalla ezip, süzme yoğurda karıştırın. Sarımsakları rendeleyip kuru nane ile birlikte yoğurda ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağını gezdirin. Pul biber ve kuru nane ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Not: Bu tarifime facebook sayfamdan yorum yapan bir arkadaşımdan harika bir
öneri geldi. “Kurutulmuş kırmızı biberi kızgın yağda birkaç saniye kızartarak
üzerinde servis yapıyorum“ diye yazmış. Eminim çok yakışıyordur. Paylaşım için
teşekkürler Selma’cığım
10 yorum:
Sunumunuz da çok güzel, iştah açıyor. Ellerinize sağlık
Asumancığım ellerine sağlık. Haydari çok masum bir meze olmasına rağmen ben onu ekmekle yemeyi çok seviyorum Ve tabii ki gelsin kilolar:)) Düğün var Şule'de patates... sen de haydari, hayallerimde şakşuka...Yok derhal unutmalıyım galiba:)) Sevgiler uzaklardaki dostlarım.
Canımsın senin sunumun da çok şık ellerine sağlık. Ben her sofrada yiyebilirim Haydariyi. Enfes çünkü..Sevgilerimle.
Guzel yorumlara tesekkur ediyorum arkadaslar.
Sevgiler,
Asuman
Sevgili Asuman, Haydari severek yaptigim bir meze ama peynirlisini hic denememistim.. Ilk firsatta deneyecegim. Kuru domates fikri hosuma gitti. Hatta ayni sekilde domatese kuru biberde ilava edilir ya da alternatif olarak kuru biberlede denenebilir belki. Sunumun her zamanki gibi goz kamastirici..
Sevgiler, Meysun
Sevgili Meysun, peynirli de farkli bir tat oluyor. Yorumunu okuyunca acaba yanlislikla kuru biber yerine kuru domates mi yazdim dedim ama kuru biber yazmisim. Kuru domates de olabilir ama neden olmasin...
Sevgilerimi yolluyorum.
:-)) Hata bende olmus sanirim.. Galiba Turkiye'deki domateslerde kaldi aklim… Nedense domates gibi algilamisim..Bilincalti olsa gerek..
Turkiye'deki her sebze cok guzel sevgili Meysun. Sanirim dondun evine...
Sevgiler.
Malesef dondum.… Gerci az kaldi.. 9 ay sonra yeniden Toronto'da olacagiz. Cogu bitti azi kaldi. Zaman cok cabuk geciyor. Sikayetci degilim bu deneyimi yasadigimiz icin ama Toronto'ya her geldigimde kendimi evimde hissediyorum . Burada o aidiyet duygusunu edinemedim.
Haklisin ayni seyleri ben de yasiyorum. Turkiye'de de evimiz var, yazlari gidip uzunca kaliyoruz ama yine de esas evim burasi.Buraya dondugumde "evime geldim" diyorum. Benim 28 yilim doldu burada, Turkiye'de yasadigimdan daha uzun sure...
Neyse cogu bitmis, azi kalmis. Eminim cok guzel bir tecrube olmustur sizlere.
Sevgileerr.
Yorum Gönder