- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday veya mısır nisastası
- 1 yumurta sarısı
- Pirinçleri ayıklayıp yıkayın, 2 su bardağı su ve 1/4 cay kaşığı tuz ile suyunu çekene kadar haşlayın.
- Pirinçlerin üzerine sütü ilave edip kaynatın.
- Kaynayan süte toz şekeri ekleyip, 5 dakika kadar daha pişirin.
- 1/4 su bardağı süt ile inceltilen nişastayı, yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
- Koyulaşıp kıvamını bulana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın.
- 2 kepce sütlacı ayrı bir kaba ayırın, ılınınca icine 1 yumurtanın sarısını ekleyip karıstırın.
- Sütlacı, fırına dayanıklı kaplara boşaltın.
- Yumurtalı karışımı sütlaçların üzerine paylaştırın, kapları çukur bir tepsiye dizin.
- Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurup, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
5 yorum:
en sevdigim tatli, mutlaka deneyecegim. ellerine saglik...
super gorunuyor teyzos ellerine saglık..
Bugun yaptim, tadi harika! Sadece sutlaci biraz daha sulu birakmam gerekiyormus...Bir dahaki sefere insallah. Haa birseyi cozemedim benimkilerin ustundeki yanik kisim seninkiler gibi buyuk obekler halinde olmadi da kucuk kucuk noktalar halinde oldu. O neden olmus olabilir acaba?
Ebru'm, tahmin ediyorum sen yumurtali karisimi sutlaclarin uzerine tamamen yaydin. O zaman tabiiki her tarafi ayni oranda yandi. Ben bazi kesimlerine koydum, oyle olunca yumurtanin degmedigi yerler fazla yanmadi, goruntu daha iyi oldu...
Evet aynen oyle tamamen yaydim ben, ne demistik? Bir dahaki sefere:))
Yorum Gönder