Cevizli çıtır kadayıf ile muhallebinin muhteşem
uyumu. Bir de servis esnasında taze meyve ile süslendiğinde oluşan görsel
şölen...
Uzun süredir yayınlanacaklar listemde bu tarif.
Neredeyse herkes tarafından denendi, yayınlandı. Ben de çok sık yapıyorum.
Borcamda yapılıp istenilen şekillerde kesilerek servis edileni, kuplarda tek
kişilik sunumları...
Hazırlandığı gün hemen servis
edilmezse, kadayıflarının cıtırlığını yitirdiği bu tatlının hazırlanmasının biraz
zaman aldığını fark edince, kadayıflarını bir gün önceden hazırlayıp (iyice
soğuduktan sonra) kapalı kapta mutfak tezgahında bıraktım ve ertesi gün servisten 1 saat
kadar önce kuplara paylaştırdım. Sonuç oldukça başarılıydı.
Kadayıfları
kavurmak ve muhallebisiyle birlikte soğumalarını beklemek oldukça vakit
aldığından, zamanınız kısıtlı ise sizlere de bir gün önceden kadayıfını
hazırlamanızı öneririm.
NOT:
- Tarifteki kadayıfın ölçüsü dikdörtgen borcama yapıldığında tam geliyor. Bu ölçülerdeki muhallebiden 6 büyük bardak oldu. Kadayıflı karışım bende arttı ama isterseniz siz daha fazla kullanabilirsiniz (6 bardak icin ben kadayıflı karışımda, bu verilen ölçülerin yarısından biraz daha azını kullandım). Kalanını buzluk poşetine koyup derin dondurucuya kaldırdım, bir sonrakinde kullanacağım. Umuyorum çıtırlıklarını yitirmezler...
- Tarifi orijinaline sadık kalarak verdim ama ben kremayı kullanmıyorum. Malum zaten oldukça kalorili bir tatlı o bakımdan kremasını koymuyorum. Kremalı muhteşem oluyordur ve borcama yapıldığında biraz daha katılık vereceğinden, kesmesi daha düzgün oluyordur sanırım. Size kalmış “daha çok lezzet mi, daha az kalori mi? “ :)
Malzemeler:
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı irice doğranmış ceviz
- Kadayıfı dondurucuya alıp sertleşmesini sağlayın ve elinizle incecik kırın.
- Wok'da ya da büyük boy bir tencerede, yağı, şekeri ve kadayıfı orta nateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Rengi dönmeye basladıgında cevizi ekleyin, kadayıflar iyice pembeleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
- Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 2-3 damla vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
- 1 kutu krema-200ml (isteğe bağlı)
Hazırlanması:
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip, soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle 2-3 dakika karıştırın.
- Kadayıfın birazını bardakların altına serpin. Üzerine muhallebiyi dökün, meyveleri serpin. Aynı islemi malzeme bitene kadar tekrarlayın.
- Buzdolabına kaldırıp, servisten 15 dakika önce dolaptan cıkartın. Üzerini arzuya göre meyvelerle süsleyip servis yapın.
8 yorum:
Benimde cok sevrek yaptigim ve yedigim bir tatli. Meyve eklemek hic aklima gelmemisti. Gorunumleri cok gzuel tadinin da mukemmel olduguna eminim… Ellerinize saglik...
Ellerinize saglık benimde en sık yaptigım muhallebi. Her yaptıgımda tam not alıyor..kuplar cok sık ve leziz olmuş..👍👍😍sevgiler..
Canım nefis bir tatlı harika bir görüntü ellerine sağlık
Ellerine saglik arkadasim bayilirim..goruntude cok hos oluyor & cekimde mukemmel:))
BU TATLI YENİR YENİR HEM DE EN İŞTHLISINDN YENİR..ELİNE SAĞLIK
mis mis çok güzel ve leziz görünüyor.Ellerinize sağlık sayfanıza bayıldım herşey çok güzel ancak izlemeye alamıyorum bir sorun var galiba ama ben yine geleceğim o zaman muhakkak sizi takip edeceğim.Herşey gönlünüzce olsun.
harika bir tatlı, tatlı yiyip tatlı konuşalım, sevgiler...
Guzel yorumlariniza tesekkur ediyorum.
Agzimizin tadi hic bozulmasin...
Sevgiler.
Yorum Gönder