24 Ağustos 2010 Salı

RAMAZAN PİDESİ

   
Yurt dışında yaşıyanlar için değerli bir tarif olduğunu düşündüğüm “ramazan pidesi“ tarifimi paylaşmak istedim sizlerle. 40cm. çapındaki tepsi verdiğim ölçülere tam geldi.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya ( 1 tatlı kaşığı tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Çörek otu
  • Susam
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kabın içinde, 1 su bardağı ılık su, 1 paket maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri parmak uçlarınızla maya ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Sonra sırasıyla 1 su bardağı ılık sütü, 1/2 çay bardağı sıvıyağı, 1 yumurtanın beyazını ilave edip tekrar karıştırın.
  • En son 1 tatlı kaşığı tuzu ve aldığı kadar elenmiş unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamuru 45 dakika kadar bekletin.
  • Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahta biraz yoğurup, yağlı kağıt serilmiş büyük boy bir tepsinin ortasına koyun.
  • Parmak uçlarınızla bastırarak, tepsi ölçülerinde büyültün.
  • Bu şekilde 20-25 dakika bırakarak tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
  • En son parmaklarınızla şekil verip, üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp, susam ve çörekotunu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 350F-180 C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.



2 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.evde yapılan gibi olmuyor hiçbirşey.

Canan Demirbağ dedi ki...

Süper olmuş,ellerinize sağlık...