29 Ağustos 2010 Pazar

ISPANAKLI, BEŞAMEL SOSLU LAZANYA



Alışageldiğimiz domates soslu lazanyadan daha farklı bir lazanya tarifi ile geldim bugün. Biraz uğraştırıcı, bulaşığı da bol bir tarif ama değiyor bence...


Malzemeler:
  • 12 adet ıspanaklı lazanya
  • 1 paket ricotta peyniri ya da tuzsuz lor (450 gr.)
  • 500 gr. taze ıspanak ya da 300 gr. donuk ıspanak
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı, küp küp kesilmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su badağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 su bardağı mozzerella ya da kaşar peyniri
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
Hazırlanışı:
  • Lazanyaları paketin üstündeki tarife göre pişirin.
  • Ricotta peyniri, ince ince doğranıp suyu sıkılmış ıspanakları, yumurtaları ve küp doğranmış biberleri bir kapta karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • Tereyağı eritip soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Unu ve sütü de ilave edip koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp parmesan peynirin yarısını ekleyin.
  • Bu sosun yarısını, yağlanmış dikdörtgen borcama dökün, üzerine bir sıra 4 adet lazanyayı - kenarları hafifçe üst üste binecek - şekilde dizin.
  • Lazanyaların üzerine ıspanaklı karışımın ve mozzarella peynirin yarısını koyun. En üstte 4 adet lazanya kalana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En üstteki lazanyaların üzerine, kalan beşemal sosu döküp, kalan parmesan peyniri serpin ve 350F- 180C fırında 35 dakika üstü açık pişirin.
  • Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirip, servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: İç malzemelerini 1 gece önceden hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.



1 yorum:

orece dedi ki...

bayılırım lazanyaya.ıspanaklıda hiç denemedim mutlaka denizcem ellerinize sağlık. bu arada izmir karşıyakadan kucak dolusu sevgiler.