Vaktiniz varsa kuru börülceyi haşlayarak, vaktiniz yoksa da konserve börülceden yapabileceğiniz çok lezzetli ve sağlıklı bir salata. Ben içine haşlanmış mantar, kornişon turşu ve biberli yeşil zeytin koyarak zenginleştiriyorum ama sadece yeşillikler ile de hazırlayabilirsiniz. Püf noktası, konserveden yapıyorsanız soğuk suyun altında biraz yıkadıktan sonra iyice kurulamanız. Kurulama işlemini haşlayarak yaptıysanız da uygulayın. Böylece, yağın, limonun ve tuzun börülcelere daha iyi tutunmasını sağlamış olursunuz...
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kuru börülce ya da 1 kutu konserve börülce (black eye beans)
- 250 gr mantar
- Yarım demet dereotu, maydanoz
- 150 gr biberli yeşil zeytin
- 150 gr kornişon turşu
- 1,5 limonun suyu ( 1/2 limon mantarları haşlamak için, 1 limon da salatanın içine)
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
- Börülceyi 1 gece suda bekletin, ertesi gün üzerini geçecek kadar su koyduğunuz tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Ayrı bir tencerede, 4'e bölünmüs mantarları, icine yarım limon suyu sıkılmış kaynar suda haşlayın.
- Haşlanmış börülcelerin suyunu süzüp kurutun, karıştırma kabına alın. Haşlanan mantarları, kücük doğradığımız kornişon turşusunu ve halka halka doğranmış biberli zeytini ekleyin.
- İnce doğradığımız dereotunu ve maydanozu da da ilave ettikten sonra, 1 limon suyu, dövülmüş sarımsak,zeytinyağı ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
- Servis tabağına alıp, üzerini közlenmiş kırmızı biber ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Yine ne güzel şeyler yapmışsınız. Masadaki bütün salatalar çok güzel gözüküyor. Tam bir salata şöleni olmuş. Taze börülceyi çok severim, bir de böyle deneyeceğim. Selamlar..
hakikaten masadaki herseyi tek tek benim de cok canim cekti:)) ellerine saglik!
Yorum Gönder