4-6 adet somon (tercihen Atlantik somonu)
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 çorba kaşığı limon
1 tatlı kaşığı Dijon hardal
Tuz, karabiber
Tüm malzemeyi karıştırıp, balıkların iki yüzüne de sürün. Tercihen 1 saat kadar buzdolabında bekletip, zeytinyağı ile yağlanmış güveçlere koyun. Önceden ısıtılmış 350 F - 180C fırında kızarana kadar pişirin.
FIRINDA KIZARMIS PATATES İÇİN MALZEMELER:
- 4-6 adet orta boy patates
- 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı limon
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Patatesleri, taze patates ise kabukları ile, değilse kabuklarını soyarak elma dilimi gibi kesin.
- Tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş firin tepsisine yayıp, önceden ısıtılmış 450 F - 230C fırında, kızarana kadar pişirin.
NOT: Limon, patateslerin güzel kızarmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Yüksek ateşte pişirmek de yine patateslerin çıtır olması için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder