Türkiye’deki tazecik ve lezzetli sebzelerle yapılınca, harika bir lezzet ve görüntü oldu. Sebzeleri Bodrum Yalıkavak pazarından aldım, gerçekten nefisti. Kütür kütür olan sivribiberleri özledim bile...
KÖFTELİK MALZEMELER:
- 1/2 kg. kıyma
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi ya da hazır ekmek kırıntısı
- Tuz, karabiber
- 3 orta boy patlıcan ( alacalı soyulup, 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş)
- 3 orta boy patates
- 7-8 sivri yeşilbiber
- 3 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI:
- Köftelik malzemeyi karıştırıp, yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın.
- Patlıcanları, patatesleri, domatesleri birer parmak eninde halka kesin.
- Çukurca bir fırın tepsisine1 köfte, 1 patates,1 domates,1 patlıcan olmak üzere, resimdeki gibi yan yana dizin. Aralarına yeşil sivri biberleri serpiştirin.
- Uzerine, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su karışımını dökün.
- Fırına vermeden önce, tepsinin kenarından suyunu ilave edin ( sebzelerin yarısına kadar gelecek).
- 375 F da-190 C de, üzerini kapatmadan pişirin.
NOT: Üzeri açık pişeceği icin, su kaybı olacaktır. Ara sıra kontrol edip gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder