Bir süredir denemek istediğim bir tarif
vardı. İngilizcesi 'One Pot Pasta', Türkçe’ye “tek tencere makarnası“ diye
çevirebiliriz.. Bu yöntem, makarnayı ve sosu ayrı ayrı pişirme, süzme, sonra
onları tekrar birbirleri ile buluşturma aşamalarını ortadan kaldırıyor. Tüm
malzemeyi bir tencereye ekliyorsunuz ve ara ara karıştırarak suyunu çekene dek
pişiriyorsunuz. Hepsi bu kadar!.. Böylece hem makarnanın lezzeti süzülen suyla
akıp gitmiyor, hem nişastası sosa harika bi kıvam katıyor, hem de bir sürü tava,
tencere, süzgü vs. yıkamaktan kurtuluyoruz.
Krema kullanmadan, bol kremalı tadında ve hazırlanması çok kolay bir makarna. Makarnalar bile aynı tencerede sosunun içinde pişiyor.
Notlar:
- Pişerken tencerenin kapağını kapatmıyoruz.
- Tavuk suyu yerine çeşme suyu kullanmamanızı tavsiye ederim, lezzetini etkiler.
- Ben penne makarna ile denedim ama fettuccine ile de harika olur. O zaman Fettucine Alfredo olur :)
- Lütfen verilen ölçülere sadık kalın.
- En sonuncusu ve en önemlisi; pişer pişmez hemen yenmesi gerekiyor. Alfredo sos durdukçca kalınlaşıyor ve gerek görüntü gerekse de lezzet aynı olmuyor. O bakımdan ben 4 kişilik ailemiz için 230 gr. makarnadan hazırladım. Izgara tavuğun yanında servis yaptım. Tam geldi.
Malzemeler:
1 cup=240 ml'lik su bardağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş ince kıyılmış sarımsak
- 2 cup tavuk suyu
- 1 cup süt (makarnalar diri kalırsa biraz daha eklenebilir)
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 230 gr. makarna
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
- 1/4 su bardağı taze rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Hazırlanışı:
- Büyük boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın, sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar ’çok az’ kavurun.
- Tavuk suyunu, sütünü, tereyağını, makarnasını ve tuz ile karabiberini de ilave edip, kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da orta ateşte makarnalar pişip suyunu çekene kadar sıkça karıştırarak 18-20 dakika kadar pişirin.(ben döküm tencerede yaptım, 15 dakikada pişti).
- Peyniri eklemeden önce makarnaları ve sosu kontrol edin. Bu aşamada sos çok koyu olmuşsa ya da makarnalar biraz daha pişmek istiyorsa biraz daha sıcak süt ekleyebilirsiniz (bende gerekmedi).
- Ocaktan alın, Parmesan peynirini ekleyin, karıştırın.
- Servis tabağına alıp, üzerine maynanoz serperek bekletmeden hemen servis edin.
Afiyet olsun,
13 yorum:
Ne kadar ilginç hemen denemem gerek. Haşlanmadan makarna süper. Zaten malzemeler de çok güzel elinize sağlık değişik bir tarif olmuş.
Ilhan Bey, begeneceginize eminim.Kolay, saglikli ve leziz.
Iyi aksamlar,
Asuman
Eminim çok lezzetli olmuştur..Eline sağlık.Makarna çok lezzetli oluyor seviyorum ben..
Takipteyim sevgiler..
Bu arada arnavut ciğerine de bayılırım ben:)
Sevgili Sevdican, ben de oyle :)
Eline saglik Asuman'cim cok istah acici gorunuyor.
iyi bir site.
Merhaba
Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
Teşekkürler.
Ardanın Mutfağı.
iyi bir site teşekkürler.
iyi bir site teşekkürler.
merhaba tatlım çok hoş görünüyor eline sağlık
Tesekkur ediyorum, sevgiler.
Selam,
Bizim mutfağımızda da makarna yapımı iki şekildedir. Ve bunlar ara ara uygulanır. Haşlayarak ve Kavurarak...
Çok lezzetlidir ikisi de ama bu kavurma ile tek celsede hazırlanan, hatta çeşitli sebzeler ve soslarla hazırlanan tarzı başkadır:))
Sizin de elinize sağlık, harika...
Ben de beklerim mutlaka, sayfamı ziyaretiniz ve keyifli paylaşımlar için...
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'ndan sevgiler.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Yorum Gönder