Hem içinde bulunduğum yaş döneminin hem de sevgili bloğumun sayesinde, benim kilolar kontrol edilebilir olmaktan çıktı bir süredir. O bakımdan bir süreliğine sizlerle çook sağlıklı tarifler paylaşacağım :)
Izgara balık ile başlıyoruz. Ben burada “red snapper“ denilen bizim barbunun biraz "
obez hallicesi" bir balık kullandım ama ızgaraya uygun herhangi bir balık
olabilir.
Temizlemiş, yıkanmış ve kağıt havlu ile kurulanmış balığımızın her tarafını
tuzlayıp biraz da karabiber serpiyoruz. Üzerlerini keskin bir bıçakla verevine
kesiyoruz. Her tarafına biraz zeytinyağı sürerek, boşluğa limon dilimlerini
koyuyoruz.
Küçük bir kapta sos malzemelerini hazırlıyoruz. Bu sosun birazını balığın
içine ve üzerine yaptığımız kesiklere biraz sürüyoruz, kalanını da küçük bir
tabağa alıp yerken üzerine sürmek için tabağımızın kenarına koyuyoruz.
Ben ızgara tavası kullandım ama mangal ya da yüksek ısılı fırında da ızgara
edebileceğimiz balığımızı, yeşillikler ve limon dilimleri ile tamamlanmış olan
tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
Sevgiler,
Balık için:
- 4 adet red snapper ya da ızgaraya uygun herhangi bir balık
- Zeytinyağı
- 1 limon (ince dilimlenmiş)
- Deniz tuzu
- Karabiber
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış )
- Limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Kapari (capers)
5 yorum:
Merhaba Asuman,
Red snapperi hic denemedim, mutlaka deneyecegim simdi. Cok guzel gorunuyor.
Ellerine saglik :)
Sevgiler,
Zeynep
Oynadığım oyundaki balığın pişmiş halini de gördüm ya sonunda oh diyorum :)) Hep merak ederdim ama buralarda olmadığından hiç de araştırmamıştım. Lezzetli bir balığa benziyor. Izgara hali de çok iştah kabartıcı olmuş. Ellerinize sağlık.
Tesekkurler sevgili Zeynep ve Deniz.
Sevgili Deniz bizde var mi bu balik diye google dan baktim ama sanirim yok.Ama inan bizim baliklarin yaninda lafi bile olmaz bence :)Biz "kuzunun olmadigi yerde keciye Abdurrahman celebi" diyoruz iste...
Sevgiler,
Asuman
Arkadasim ellerine saglik afiyetler olsun..biliyorsun hicbirzaman yapamayacagim bir tarif..ama cok lezzetli oldugundan eminim sevgiyle..
Kesinlikle katiliyorum Asuman'a. Buradaki baliklarda bildigimiz o lezzet yok, hani belki salmon konusunda iyi olabilir, o kadar. Hamsi, istavrit, cinekop lezzetinde balik bulamiyoruz maalesef :(
Yorum Gönder