Güzel bir tarif eşliğinde herkese 'iyi hafta sonu' diliyorum.
PARMAK KEBABI (4 kişilik)
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 4 adet patlıcan
- 1/2 kg kuşbaşı et (tercihen kuzu eti)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4 adet domates (ikisi et soteye, diğer ikisi de üzerine)
- Deniz tuzu, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patatesler ve patlıcanlar (alacalı) soyulduktan sonra, parmak şeklinde doğranır. Patlıcanlar 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir, yıkanır, kurulanır. Hepsi kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp, fırına girebilecek bir tepsinin kenarlarına altta patatesler, üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir.
- Diğer tarafta etler, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile suyunu cekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve 2 domates eklenip kavurmaya devam edilir. En son salçalar eklenip karıştırılır ve 2 su bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tuzu eklenir ve tepsideki sebzelerin ortasına boşaltılır. Üzeri dilimlenmis domates ve biber ile süslenir. Gerekiyorsa biraz daha kaynar su eklenip, üstü açık olarak, önceden ısıtılmış 190 C-375F fırında, 20 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Patlıcanla yapılmış tüm lezzetlere hayranım:)Ellerinize sağlık. Bu arada ağaçlar hazır. Dilerim yeni yıl; hepinize, mutluluk,başarı ve huzur getirsin.:) Sevgiler
Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş..Ben sadece patlıcanla yapıyordum,şimdi birde sizinki gibi deneyeceğim..sevgiler..
Tam bir fırın yemeği..Yemede yanında yat cinsinden:)Ellerinize sağlık.
Pişmişi çok güzel olmuş asum elinin tadina düşünürsek nefistir ellerine saglik
Guzel yorumlara tesekkur ediyorum. Yeni yil hepimize guzellikler getirsin Nilgun hanim.
Sevgiler,
Asuman
çooook lezzetli manzara....yok tepsideki,onun arkadaki başka bir güzellik....
Şimdi ben bunu kopyalamaz mıyım kopyalayıpta en kısa zamanda denemez miyim.. çok severim böyle kebapları çok güzel görünüyor Asuman hanımcığım eline sağlık .. denediğimde senin linkini vererek bloğumda yayınlayabilirim de değil miii.. kocaman sevgiler.
Tabii ki yayinlayabilirsiniz. Simdiden kolay gelsin, afiyet olsun.
Sevgiler,
Asuman
merhabalar,sitenize tesadüfen rastladım.sabırla uzun uzun gezdim.tarifler ve sunumları gerçekten mükemmel.elinize emeğinize sağlık.bende sizi beklerim.gerçi eskisi kadar sık uğrayamasamda bloğuma,elimden geldiğince devam ettiriyorum.sevgiler
www.esradan.blogspot.com
Yorum Gönder