Gerek rengi, gerekse de lezzeti ile bence rakı sofralarının olmazsa olmazlarından biri bu meze...Yoğurdun miktarını vermedim, ayarını sizlere bıraktım. Az yoğurt ile başlayın, pembenin en sevdiğiniz tonunu yakalayınca oldu demektir :) Yanlız eklemeden önce, yoğurdunuzu mutlaka biraz süzdürün. Yoksa servis tabağına aldıktan kısa bir süre sonra sulanıp, görselliği bozulabilir.
- 4 büyük boy pancar
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt (süzülmüş)
- Tuz
- Pancarların saplarını kesin ve iyice yıkayarak tencereye koyun, üstünü geçecek kadar su koyarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın ( ben düdüklü tencerede 15 dakika haşlıyorum).
- Yumuşadığında ocaktan alıp süzün, biraz soğumasını bekleyip kabuklarını soyun, rendeleyin, tamamen soğumaya bırakın.
- Soğuyunca avuc icinizde hafif sıkarak fazla suyunu akıtın.
- İçine tuz, süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsak ekleyerek karıştırın, servis tabağına alın.
- Arzu ettiğiniz gibi süsleyip, servis yapın.
Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerinize sağlık pemboş pemboş çok güzel görünüyor...bloğunuzu takip ediyorum. bana da bekliyorum. sevgiler,
tadını bilmiyorum ama görüntü süper,ellerinize sağlık sevgiler
sevgili arnavut ciğeri bu salata benim günlerimin vazgeçilmezidir..salaatayı bir de ceviz kırıkları ve yarı yarıya mayonezle denemenizi tavsiye ederim neden vazgeçilmez olduğuna hak vereceksiniz ;D ki bu hali de enfestir...takipçim olursanız ayrıca sevinirim http://mrlgrck74.blogspot.com/
Yorum Gönder