Kuşkonmazlı yumurtayı sevgili Türkan’da yedik ilk ve o gunden beri bazen sabah kahvaltılarında, bazen de öğlen öğününde yapıp, severek yiyoruz eşimle.
Sağlıklı, kolay ve lezzetli bir tarif...
MALZEMELER: ( 4 kişilik )
- 1 bağ kuşkonmaz - tercihen ince olanlarından
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 adet taze soğan (isteğe bağlı)
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- Deniz tuzu
- Öncelikle kuşkonmazları temizleyip, hepsini bir santim uzunluğunda kırın. Kırın diyorum çünkü kuşkonmazları bıçak ile kesmek tavsiye edilmiyor, elle kırılıyor. Dibe yakın yerden tutarak büküyorsunuz, kuşkonmaz bir noktadan kırılıyor, tazeyse elinizde oldukça uzun bir kısım kalıyor, kartına denk geldiyseniz elinizde küçücük bir uçla kalıveriyorsunuz:) Elinizde kalan kısmı da bir santim gibi parçalara ayırın.
- Taze soğan kullanıyorsanız, onları da aynı boyda kesin.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve kuşkonmazlarla soğanları pişene kadar kavurun.
- Yumurtaları 2 kaşık süt ile çırpın, sebzelerin üzerine döküp biraz pişmesini bekleyin ve sonra hepsini karıştırın. Tuzunu, karabiberini ekleyip bir kere daha karıştırın ve sıcak servis yapın.
4 yorum:
şu kuşkonmazı hep merak ederim ama nedense bir cesaret edip de alıp denemem :) ama bu tarif gerekli motivasyonu sağlayacak gibi hem pratik, hem lezzetli gözüküyor. ellerinize sağlık :)
Eline saglik seker...:)))
yumurtalı herşeyi severim.eline sağlık..
Merhaba,
Çok tatlı şirin bir siteniz var, yemek tariflerinizi de çok beğendim :) Arkadaşlarımla tariflerimizi paylaştığımız bir sitemiz var ziyaret ederseniz çok sevinirim :)
http://yemekveyemek.net/index.php/sakatat/184-arnavut-ciger-tarifi
Yorum Gönder