Tavuk külbastı! Yapımı kolay, nefis bir tavuk yemeği. Yanında ister benim yaptığım gibi patlıcan piyazı (tarifi sırada) ve tereyağlı-sarımsaklı ekmek ile, ya da patates kızartması, pilav ile servis yapın. Her şekilde nefis olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
- 4 adet inceltilmiş tavuk göğsü ya da kemiksiz, derisiz tavuk pirzola (boneless skinless chicken thighs)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz tuzu , karabiber, kekik
- Göğüs etlerini enlemesine ikiye kesip pirzola demiriyle döverek biraz inceltin (tavuk pirzola kullanıyorsanız onları da inceltin). Her iki yüzüne tuzunu ve karabiberini serpin.
- Kuru soğanı bir tabağa rendeleyin, sarımsakları incecik kıyın. Rendelenmiş soğanları bir süzgüye alıp, suyunu tavukların üzerine elinizle bastırarak süzdürün, kalan posasını atın. Zeytinyağı, sarımsağı ve kekiği de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
- Üzerini kapatarak buzdolabına koyun. Birkaç saat marine edin. Etleri pişirmeden 15-20 dakika önce dolaptan çıkarıp oda ısısında bekletin. Tercihen ızgara üzerinde ya da tavada, yağsız pişirin.
9 yorum:
Ama ben tum tariflerinizi denersem kilo alirim. eyvah eyvah :)
enfess ellerine sağlık
sevgiler
leziz görünüyor ...yapılacaklar listesinde sırasını aldı...ellerinize sağlık
Çok nefis gözüküyor.
Şimdiye dek denemediğim bir tarif.
Kendimi bu lezzetten daha fazla mahrum etmemeliyim sanırım :)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
Hmmm insan cagirir dimi))) Afiyet olsun ellerine saglik sekercim)))
Bloğun adı arnavut ciğeri ama arnavut çiğerinin tarifini bir türlü bulamadım :(
Teşekkürler :))
Haklisiniz, arama motorundan ben de bulamadim arnavut cigerinin tarifini. Size linkini veriyorum.Hic olmaz mi tarifi:))
http://arnavutcigeri.blogspot.com/2010/06/arnavut-cigeri.html
Lokum gibi olmus denir ya iste bugun denedigimiz tavuk kulbasti lokum gibi olmustu. Herkese siddetle tavsiye ediyorum...
Yorum Gönder