Bu harika mezeyi “Soframız“ dergisinin, geçen seneki Ağustos sayısından görüp
hazırlamıştım. Çok beğenilen bir tarif, tavsiye ederim.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Üzerlerine tuz serpin ve bu şekilde
10 dakika bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika da
bu şekilde bekletin. Patlıcanları elinizle sıktıktan sonra kağıt havlu üzerine
çıkarıp, sularını süzdürün. Bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için, kağıt
havlu serilmiş bir tabağa alın. Biberleri 1 cm. büyüklüğünde doğrayıp, kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları dövüp bir kaba
alın, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcan,
domates ve biberleri bir kaba alıp harmanlayın. Hazırladığınız sosu üzerine
gezdirin. Dereotu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
5 yorum:
offff süper ellerine sağlık
en cok sevdigim ama yemeye korktugum kizartma ellerine saglik harika gorunuyor kardesim opuldun
Tehlikeli tarifler bunlar! Valla gece yataga yattigimda aklim hala dolapta kalan birazcik patlicandaydi:)Onu da sabah ilk is hallettim...
ben de bu harika bloğu çok geç buldum anlaşılanresimler tarifler herşey harika.tebrikler.sizi hemen listeme ekliyorum...sevgiler....
Canım ben geldim
mmmm mis ellerine saglık
:))))))
Yorum Gönder