İçimizi ısıtacak, sıcacık bir tarif...
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Deniz tuzu, karabiber, kuru nane, pulbiber
- Tel şehriyeyi, 1 su bardağı su ile 3 dakika kaynatın.
- Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpıp, 3 su bardağı tavuk suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.
- Kaynayan çorbanın suyundan az bir miktar alarak, yoğurtlu karışımı ılıtın ve azar azar -sürekli karıştırarak - tencereye bosaltın.
- Kaynamaya başladığında, nohutları ilave edin ve koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Altını kapatmadan önce tuzu ilave edip, üzerine tereyağda kızdırdığınız baharatları dökerek servis yapın.
3 yorum:
anneannem yapardı biz küçükken.bayıla bayıla yerdik bizde.ellerine saglık.
Bu çorbayı çok severim. Ama bu ne şık sunumdur Asuman Hanım, bayıldım doğrusu.
Ellerinize sağlık, sevgiler.
hakikaten sunum benim de aklimi basimdan aldi...ellerine saglik zevkli kadin!
Yorum Gönder