Fırında kızardığı için çok hafif, hazırlanışı çok kolay, sağlıklı ve çok lezzetli...
Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 6 adet kabak
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 3/4 Türk kave fincanı zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt ve dereotu
Hazırlanışı:
- Kabakları alacalı soyup, orta kalınlıkta jülyen doğrayın.
- Doğranmış kabakları derin bir kaba koyun, üzerine 3/4 Türk kahve fincanı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı mısır unu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi de ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
- Tüm malzemeyi teflon ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 400F firında ara sıra karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerini sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Elinize sağlık. Böyle tatları çok seviyorum
Çok hafif ve pratik ellerine sağlık canım sevgiler...
Fırında kabak çok yaparım ama mısır unu ile denememiştim. Doğrudan yağlayıp, baharatlayıp fırına atarım. Sanırım daha lezzetli olur. Görüntüsü de farklı olmuş. Bu şekilde hemen deneyeceğim.
Sevgiler.
Yorum Gönder