Burada, istediğimiz balığı taze bulabilmek her zaman mümkün olmadığından, ben Costco’dan aldığım ve gerçekten çok taze olan bütün somon ile hazırladım. Sizler herhangi bir büyük balık ile deneyebilirsiniz. Yüksek ısıda ve üstü açık pişirdim. Sebzeler de, balıkta aynı zamanda ve tam kıvamında pişti.
Malzemeler ( 2 kişilik):
- 1 adet somon
- 2 orta boy patates
- 10 adet cherry domates
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 havuç
- 1 kuru soğan
- 1 defne yaprağı
- 2 diş sarımsak
- 1 limon ya da lime ( yarısı dilimlenmiş, yarısı sıkılmış )
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı ( 1 yemek kaşığı balığa, 2 yemek kaşığı sebzelere)
- Pul biber
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Balığı temizleyip yıkayın, her iki tarafına da keskin bir bıçakla derin çizikler atın. 1 yemek kaşığı zeytinyağ, biraz limon suyu, tuz ve karabiber ile her tarafını ovun (karın boşluğu dahil)
- Sebzeleri soyup irice doğrayın, kalan zeytinyağı ve limon suyunu, tuzu, karabiberi, pul biberi ilave edip hepsini harmanlayın.
- Yağlanmış bir tepsiye ( ya da yapışmamasını garantilemek için yağlı kağıt serilmiş tepsiye) balığı ve sebzeleri koyun.
- Önceden ısıtılmış 400F-200 C fırında - tepsiyi ara sıra sallayarak - balık ve sebzeler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Çok iyi fikir,balığı sebzelerle hazırlayıp,pişirmek..
Çok da güzel kızarmış..
Ellerine sağlık..
Afiyet,şifa olsun..
sevgilerimle..
bu aralar buralarda küçük balıklar çıktı.ama büyük balık aldıgımızda ilk işim tarifni denemek olacak.ellerine saglık.
Anneciğim kuzinede yapardı büyük balıkları böyle sebze eşliğinde. Bense hiç yapmadım. Demek ki yapmanın zamanı gelmiş. Elinize sağlık
Benim bile canim cekti:) Ellerine saglik...
Balık farklı ama tarif hemen hemen aynı olmuş Asuman Hanım. Somonu biz de çok severek yeriz. Özellikle omega zengini olduğu için neredeyse hafta da bir pişirmeye gayret ederim.
Sevgiler...
Yorum Gönder