13 Eylül 2010 Pazartesi

KARAMELLİ, FINDIKLI MUHALLEBİ



Sütlü tatlıları sevenler, haydi mutfağa...

Malzemeler: ( 4 kişilik)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığını karameli için ayırın)
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağından biraz az su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış, kavrulmuş fındık 
Hazırlanışı:

  • Bir kasede 4 su bardağı sütü, 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik tozşekeri, 4 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtayı karıştırın. 
  • Muhallebiyi pişireceğiniz tencerede, ayırdığınız 2 yemek kaşığı şekeri karıştırarak, orta ateşte karamelize edin ( şekeri yakma derecesini kendi ağız tadınıza göre ayarlayın, çok yakarsanız rengi koyulaşıp, tadı da acılaşabilir).
  • 1/2 su bardağından biraz az suyu dikkatlice ilave edip (çıkan buhar elinizi yakabilir ve kızgın şeker sıcrayabilir) tekrar eriyinceye kadar karıştırın.
  • En son, önceden hazırladığınız  sütlü karışımı tel çırpma aleti ile sürekli karıştırarak ilave edin ve orta ısılı ateşte yoğunlaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin.
  • Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun.
  • İri kıyılmış fındıkla ya da istediğiniz herhangi bir malzemeyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.


Tarif, kekevi.com’dan uygulanmıştır.



3 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis bir görüntü nefis bir lezzettir aynı zamanda ellerinize sağlık sevgiler...

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..

ab-ı hayat dedi ki...

karemelli muhallebi bayıldığım lezzetler arasında,ellerinize sağlık harika bir görüntü...