Tarif, sevgili kuzenimin bana hediye ettiği, Tijen İnaltong’un “Mutfakta Zen“ kitabından. Son derece sağlıklı ve hafif. Ev eriştesi ile daha da lezzetli olacaktır ama burada bulmak zor olduğu için ben, Türk bakkalından aldığım “Filiz“ marka hazır erişte ile hazırladım...
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı ev eriştesi
- 2,5 su bardağı kaynar su
- 200 gr. ezilmiş az yağlı beyaz peynir ya da tulum peyniri
- 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı doğranmış yeşillik ( taze soğan, maydanoz, dereotu)
- 3 diş doğranmış sarımsak
- Deniz tuzu, karabiber, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
- Erişteyi verilen miktardaki suda, tencerenin kapağı yarı kapalı olarak haşlayın.
- Bir tabakta erişte haricindeki diğer malzemeleri iyice karıştırın.
- Erişteler yumuşayıp suyunu çektiğinde, diğer malzemeyi de ekleyip ocağın altını kapatın.
- Servis tabağına alıp, tercihen sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
6 yorum:
bu sıcaklarda en güzeli hafif şeyler yemek bence.ellerine saglık.
Canım harika bir görüntü ellerine
sağlık sevgiler...
çok güzel olmuş.ellerinişze sağlık
hakikaten goruntu beni de mahvetti...harika olmus, ellerine saglik!
Çok sağlıklı ve lezzetli bir tarif gerçekten. Erişteyi de çok severim. Hersene yapmaya niyetlerinirim ama bir türlü kısmet olmadı.
Erişteler, hazır gibi değil de evde yapılmış gibi duruyor fotoğrafta...
Ellerinize sağlık, sevgiler...
Süper gözüküyorrrrrrr MİNE
Yorum Gönder