Uzunca bir aradan sonra merhaba!
Kızlarım büyüdüler, kendi yollarını şekillendirdiler. Biri kendi evini açti, diğeri Üniversite’ye Avrupa’da devam ediyor. Biz de edi ile büdü kalakaldık. Çocuklar olmayınca ev çekilmiyor, o bakımdan eşimle biz de evde oturmayı değil, dünyayı tanımayı seçtik. Fırsatlar yaratıp alıyoruz çekçeklerimizi, sırt çantalarımızı düşüyoruz yollara. En son durağımız Fas Marakeş, İspanya Seville ve Portekiz Faro idi.
Hal böyle olunca ister istemez bloğumu ihmal ettim biraz. Yaza kadar olan gezme hakkımızı doldurduk, şimdi zaman birikmiş tarifleri paylaşma zamanı.
Gittiğimiz yerlerde mümkün olduğunca lokal yiyip mutfaklarını da tanımaya çalışıyoruz. Dün akşam gelen dostlara İspanyol ve Türk mutfağı ağırlıklı bir sofra hazırladım. İspanyol mutfağından ’Paella’, Türk mutfağından da balık ve rakıya yakışan ’mezeler’ vardı.
Paella'yı ilk denedim, muhteşem oldu. Tarifini İspanyol ve Kolombiya asıllı bir arkadaşımdan almıştım. Hatta içinde pişirdiğim ve servis yaptığım tencere de onun hediyesi. Doğru tarif ve alet olunca sonuç ta güzel oluyor doğal olarak.
Şimdilik sadece fotoğrafları yayınlıyorum. En kısa zamanda tarifleri de vereceğim.
Sevgiyle,
Kızlarım büyüdüler, kendi yollarını şekillendirdiler. Biri kendi evini açti, diğeri Üniversite’ye Avrupa’da devam ediyor. Biz de edi ile büdü kalakaldık. Çocuklar olmayınca ev çekilmiyor, o bakımdan eşimle biz de evde oturmayı değil, dünyayı tanımayı seçtik. Fırsatlar yaratıp alıyoruz çekçeklerimizi, sırt çantalarımızı düşüyoruz yollara. En son durağımız Fas Marakeş, İspanya Seville ve Portekiz Faro idi.
Hal böyle olunca ister istemez bloğumu ihmal ettim biraz. Yaza kadar olan gezme hakkımızı doldurduk, şimdi zaman birikmiş tarifleri paylaşma zamanı.
Gittiğimiz yerlerde mümkün olduğunca lokal yiyip mutfaklarını da tanımaya çalışıyoruz. Dün akşam gelen dostlara İspanyol ve Türk mutfağı ağırlıklı bir sofra hazırladım. İspanyol mutfağından ’Paella’, Türk mutfağından da balık ve rakıya yakışan ’mezeler’ vardı.
Paella'yı ilk denedim, muhteşem oldu. Tarifini İspanyol ve Kolombiya asıllı bir arkadaşımdan almıştım. Hatta içinde pişirdiğim ve servis yaptığım tencere de onun hediyesi. Doğru tarif ve alet olunca sonuç ta güzel oluyor doğal olarak.
Şimdilik sadece fotoğrafları yayınlıyorum. En kısa zamanda tarifleri de vereceğim.
Sevgiyle,
Mısır ekmeği
Fırında sarımsaklı ve Akçaağaç şuruplu havuç
Fava
Hepsi birbirinden harika görünüyor, elleirnize saglik.
YanıtlaSilTesekkurler, sevgiler.
YanıtlaSilGörsellerde ki zevk ve özen de çok hoş. Elinize sağlık. :)
YanıtlaSilTarif de isteriz ama :)) Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilFerruh Bey ve Guliz Hanim,
YanıtlaSilTariflerini en kisa zamanda verecegim.
Tesekkurler, sevgiler.
Asuman