30 Aralık 2011 Cuma

MUTLU YILLAR




Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle bir yıl daha geçti. Hoş gelesin yeni yıl. Mutlu yıllar dostlar!..

Sevgiler,
Asuman




21 Aralık 2011 Çarşamba

Tavada Makarna Böreği



Uzunca bir aradan sonra herkese ’merhaba’. Tavada makarna böreği tarifimiz var bugün. Bu tarifi daha önce yufka ile denemistim ’harika’ olmuştu, bu kez yufkasız denedim, yine ’harika’ oldu:) İkisinin de tarifi var, artık tercih sizin.
Deneyeceklere; Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:
  • 200-250 gr. haşlanmış makarna (tercihen penne gibi içi boş olanlardan)
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri  ya da keçi peyniri ve kaşar peyniri  karışımı
  • 5-6 adet taze soğan ya da 1 küçük kuru soğan
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ (2 yemek kaşığı kadarını soğanı kavurmak için ayırın)
  • Maydanoz
  • Deniz tuzu, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
  • Makarnayı 'al dente' pişirip, süzün (8 dakika kadar)
  • 2 yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanları biraz kavurun, soğutun.
  • Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, süt, un,yogurt,  peynir, sıvıyağ, kavrulmuş soğan, tuz, karabiber, pulbiber ve ince doğranmış maydanozu ilave edip, hepsini karıştırın.
  • Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın, kızdırın.
  • Malzemeyi tavaya döküp kaşık ile üzerini düzeltin. Kapak kapatarak, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Kapat yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.
  • Servis tabağına alıp, sıcak servis yapın.